siaya-17

AUB klik hier om de beleidsplan-en-verantwoording-2015 te kijken.

received_498750293646736

Impact resultaten tot nu toe

1.- Via ons relatienetwerk heeft Nyasanda School een gratis internet-jaarabonnement van Airtel Kenya gekregen.

2.- De coördinator van ons project in Kenya, Paul Oluoch, heeft de beschikking gekregen over een laptop, waarmee de lokale en internationale communicatie veel beter verloopt, dan via de gangbare mobiele telefoon mogelijk is. Bovendien is veel informatie en lesstof daardoor toegankelijk geworden.

3.- Gedurende de looptijd van het project is nog geen enkel kind op een van de aangesloten vijf scholen naar  huis gestuurd wegens het niet betalen van schoolgeld.

4.- Tot nu toe hebben we alle openstaande rekeningen van onze 12 sponsorkinderen kunne betalen. Bovendien hebben we inmiddels twee volledige sponsorschappen uitstaan. Voor die twee kinderen is hun schoolcarrière zo goed als gegarandeerd.

5.- In een tweetal gevallen hebben een sponsorkind tijdelijk elders ondergebracht om een goede leefomgeving te creëren, waarin hun welzijn en voeding zijn gewaarborgd.

6.- Onze sponsorkinderen behoren tot de besten van hun klas. Ook hun algemeen welzijn is zichtbaar en hoorbaar toegenomen. Indirect profiteert ook de familie van het sponsorschap. Meestal betekent een sponsorschap een enorme verlichting van financiële zorgen. Bijvoorbeeld, een vader hoeft minder bijbaantjes te nemen, een moeder hoeft minder werkhuizen aan te nemen.

 

 

Siaya Education Project is een ANBI organisatie en een lid van Bureau Internationale Samenwerking