siaya-17               anbi_zk_fc_standaard

Met ingang van 17 januari 2017 heeft Stichting Siaya officieel de ANBI-status.

Wat is een ANBI?

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Dat wil zeggen dat we ons inzetten voor een maatschappelijk goed doel, zonder persoonlijk winstoogmerk. De status zegt ook iets over de integriteit van de organisatie en de mensen die er werken. Een ANBI moet jaarlijks de balans en jaarrekening publiceren. De belastingdienst ziet er op toe dat onze stichting blijft voldoen aan de ANBI-eisen.

Belastingaftrek

Bij het schenken aan een goed doel met ANBI-status is er onder bepaalde voorwaarden sprake van belastingaftrek. Een individu of bedrijf dat meer schenkt dan 1 procent van zijn jaarinkomen, kan dit bedrag aftrekken van de belasting. Maar de meeste giften zijn minder dan 1 procent. Om die giften toch aftrekbaar te maken, kunnen die vastgelegd worden in een overeenkomst met onze stichting voor de duur van minimaal 5 jaar.

Fonds op naam

Een sponsor kan ook een fonds oprichten ten behoeve van Stichting Siaya en daaraan een eigen naam geven. In een schenkingsovereenkomst met onze stichting kan de sponsor de duur en het bedrag van het fonds bepalen. Het totaalbedrag moet minimaal € 75.000 zijn, te spreiden over meerdere jaren. Door de schenkingsovereenkomst hoeft de sponsor geen belasting over dit bedrag te betalen. De overeenkomst kan bij leven worden opgesteld, of in een testament worden opgenomen.

Overweegt u een schenkingsovereenkomst of een Fonds op naam? Neem dan contact op met onze stichting, om de mogelijkheden te bespreken.

Siaya Education Project is een ANBI organisatie en een lid van Bureau Internationale Samenwerking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s